در این مقاله به تاریخچه گوشی های هوشمند هواوی از دیرباز تا کنون می پردازیم که به عنوان سومین کمپانی گوشی سازی برتر دنیا در حال فعالیت است . همچنین هواوی بزرگ ترین کمپانی چینی گوشی سازی در دنیا است که کیفتی مثال زدنی در این عرصه دارد . در این مقاله قصد داریم شما را با تاریخچه کمپانی عظیم و موفق ، هواوی بیشتر آشنا کنیم .


هواوی بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی
کاربران زیادی هستند که هواوی را به عنوان یک غول عظیم چینی که با توجه به قیمت های بسیار مناسب و کیفیت بالای گوشی های هواوی در مقایسه با گوشی های موبایل اپل و سامسونگ میشناسند . اما لازم به ذکر است که هواوی بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی هم است.با این وجود که تنها ۳۱ سال که از تاسیس هواوی می گذرد . اما هواوی توانست کمپانی های عظیمی مانند اریکسون که بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی بودند را کنار بزند.پس علاقه مندان به هواوی در این مقاله همراه ما باشید چراکه هواوی توانسته کاربرانی که علاقه ای به این کمپانی نداشته اند را به خود جذب کند زار این موفقیت در چیست ؟ اما با تاریخچه گوشی های هوشمند هواوی از دیرباز تا کنون همراه ما باشید.
هواوی در سال ۲۰۰۴
اولین گوشی موبایل عرضه شده توسط این شرکت در سال ۲۰۰۴، سی ۳۰۰نام داشت. این یک گوشی ساده بود و از شبکه موبایل CDMA پشتیبانی میکرد. کمی بعدتر مدل یو ۶۲۶به عنوان اولین گوشی پشتیبانیکننده از ۳G هواوی، عرضه شد.
هواوی در سال ۲۰۰۹
در تاریخچه هواوی در دنیای موبایل، بین سالهای۲۰۰۴تا ۲۰۰۹ فعالیت مهمی دیده نمیشود. در کنگره جهانی موبایل سال ۲۰۰۹، اولین گوشی اندرویدی هواوی با نام یو ۸۲۲۰معرفی شد. این گوشی تنها چند ماه بعد از اولین گوشی اندرویدی تاریخ یعنی T-Mobile G1 عرضه شده بود.


هواوی در سال ۲۰۱۱
جانشین این مدل یعنی یو ۸۶۶۰، که برخی آن را با نام هواوی آنر میشناسند، در سال۲۰۱۱معرفی شد. تاریخچه هواوی و آنر از اینجا به بعد کمی از یکدیگر جدا و آنر، تبدیل به برندی جداگانه برای خود شد. البته این شرکت در اختیار هواوی قرار داشته و بیشتر تکنولوژیهای مورد استفاده توسط آنها درون محصولاتشان، یکسان است. هواوی آنر اولین محصولی بود که از همان ابتدا، مخصوص بازارهای کشور چین عرضه شد، اما چند سال بعد، به آمریکا نیز راه پیدا کرد. این گوشی در مقایسه با محصولات همردهاش همچون سونی اریکسون اکسپریا Arc بسیار موفقتر بود.
هواوی در سال ۲۰۱۲
سال ۲۰۱۲ در تاریخچه هواوی بسیار مهم تلقی میشود، چرا که سرانجام شهامت معرفی یک گوشی پرچمدار را پیدا کرد. این شرکت در نمایشگاه CES این سال دو گوشی اندرویدی اسند پی۱و اسند پی ۱ اس را معرفی کرد. در آن زمان، رقیب پرچمدار هواوی گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲بود که از یک نمایشگر سوپر AMOLED بهره میبرد. هواوی همراه با معرفی اسند پی ۱، استراتژی تولید گوشی پرچمدار دارای عمر باتری بالا را در پیش گرفت و بعدها این استراتژی را درون محصولات سری Mate ادامه داد.
بیشتر بخوانید:فناوری ۶G فراتر از مرزهای جهان
دو ماه بعد و در نمایشگاه MWC 2012، اتفاق مهم دیگری در تاریخچه هواوی رخ داد، چرا که این شرکت گوشی اسند دی کوآد به عنوان نخستین دستگاه مجهز به تراشه چهار هستهای خود را معرفی کرد. در همین رویداد، ال جی گوشی اپتیموس X4 را مجهز به تراشه Nvidia Tegra 3 معرفی کرد، اما هواوی دوست نداشت همانند دیگر گوشیسازان، به سایر شرکتها برای تامین تراشههای گوشی های هوشمندش نیازمند باشد، به همین دلیل تراشه اولین گوشی چهارهستهای آن Huawei K3V2 بود. درون این تراشه ۴۰ نانومتری، یک پردازنده شامل چهار هسته از نوع Cortex-A9 در کنار پردازشگر گرافیکی Vivante GC4000 دارای شانزده هسته، وجود داشت.
در همین سال، دو مدل اسند دی کوآد ایکس ال و اسند دی ۱عرضه شدند. تفاوت مدل دی کوآد ایکس ال، داشتن یک باتری ۲۶۰۰ میلیآمپر ساعتی به جای یک پک باتری۱۸۰۰ میلیآمپر ساعتی بود. در این مدل همچنین کلاک پردازنده به منظور پایین آوردن میزان مصرف انرژی توسط آن، کاهش پیدا کرده بود.
اسند دی ۱ به تراشه TI OMAP 4460 دارای پردازنده دو هستهای مجهز شده بود و همچنان از یک باتری۱۸۰۰ استفاده میکرد.
هواوی در آن زمان از اندروید خام گوگل استفاده میکرد و رابط کاربری EMUI هنوز در تاریخچه هواوی جایی نداشت. این گوشیساز چینی ادعا میکرد تراشه چهار هستهای شرکت، بهترین مدلی است که تا آن روز در دنیای موبایل مورد استفاده قرار گرفته بود. بررسیهای تخصصی و نگاه نزدیک به هواوی اسند دی کوآد نیز نشان داد تجربه استفاده از اندروید در این گوشی نسبت به سایر محصولات همردهاش، بهتر است. هواوی در انتهای سال ۲۰۱۲ ، نخستین نسخه رابط کاربری EMUI را معرفی کرد.


پیشوند اسند (Ascend) تا چند سال به نام پرچمداران هواوی اضافه میشد. در نمایشگاه CES سال بعد، اتفاق مهم دیگری در تاریخچه هواوی رخ داد. این شرکت در حالی که اندازه نمایشگر گوشی های هوشمند از 4.7 اینچ تجاوز نمیکرد، در پاسخ به گوشی گلکسی نوت سامسونگ، اسند میت را مجهز به صفحه نمایشی ۶٫۱ اینچی عرضه کرد. پنل و رزولوشن این نمایشگر به ترتیب IPS LCD و اچدی بود. این محصول با در نظر گرفتن صفحه نمایش ۵.۵ اینچی گلکسی نوت۱و حتی گلکسی نوت۲ ، توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کرد. برای نخستین مرتبه در تاریخچه هواوی از یک باتری ۴۰۵۰ میلیآمپر ساعتی در این پرچمدار استفاده شد. از این زمان تا امروز، داشتن باتری ۴ هزار میلیآمپر ساعتی، یکی از اصلیترین و منحصربهفردترین مشخصه محصولات سری Mate به شمار میرود.
در همین سال، گوشی اسند P2 به عنوان نخستین گوشی پشتیبانیکننده از شبکه موبایل G4 در تاریخچه هواوی رونمایی شد. این گوشی توانست با فراهم کردن سرعت دانلود فایل۱۵۰مگابیت بر ثانیه (۱۸مگابایت بر ثانیه)، سر و صدای زیادی به پا کند. به جز این مورد، نکته جالب توجه دیگری در اسند P2 پیدا نمیشد، چرا که با وجود داشتن حافظه رم و ظرفیت داخلی پایین و همچنین ضخامت تقریبا زیاد، قیمت بالایی داشت و تقریبا هم ارزش گلکسی S3و اچ تی سی وان ایکس بود، هر چند از نظر مشخصات فنی از آنها پایینتر محسوب میشد. هواوی همچنان از تراشه K3V2 در اسند میت و اسند P2استفاده میکرد که دیگر برترین چهار هستهای دنیا نبود.
هواوی در سال ۲۰۱۳
در سال ۲۰۱۳، اولین گوشی هوشمند غیر اندرویدی در تاریخچه هواوی متولد شد. این مدل اسند دبلیو ۱نام داشت و دو جانشین دیگر نیز بعدها برایش عرضه شد. با توجه به داغ بودن بازار اندروید در این سال، این گوشی ویندوزی نتوانست توجه کاربران را جلب کند.
یک سال بعد، گوشی مجهز به سیستم عامل فایرفاکس هواوی نیز عرضه شد، اما همچنان نتوانست راه به جایی ببرد. این مدل هواوی Y300II نام داشت.


بیشتر بخوانید:رونمایی از Huawei P30 Pro : عکاسی گوشی هوشمند
هواوی در سال ۲۰۱۴
یکی از موفقترین گوشی های هوشمند در تاریخچه هواوی در همان سال 2014 معرفی شد. هواوی اسند p6جانشین اسند P2محسوب میشد و ظاهر بسیار زیبایی داشت، به طوری که ضخامتش به ۶٫۲ میلیمتر رسیده بود. در این گوشی همچنان از تراشه K3V2 استفاده میشد. یکی از اصلیترین دلایل موفقیت اسند پی ۶دوربین بسیار باکیفیت آن محسوب میشد، به طوری که نظر کاربران به این برند را به طور کامل تغییر داد. تا پیش از اسند p6، کیفیت دوربین گوشی های هوشمند هواوی واقعا افتضاح بود، اما در این مدل با جهشی باورنکردنی رو به رو شد.
در سال ۲۰۱۴ و به بهانه ساخت گوشی اسند p7، تغییر مهم دیگری در تاریخچه هواوی رقم خورد و تراشههای کایرین پا به میدان گذاشتند. اسند پی ۷ را باید در واقع اولین گوشی مجهز به تراشههای سری کایرین شرکت HiSilicon بدانیم که جزو زیر مجموعههای هواوی تلقی میشود. مغز متفکر این گوشی تراشه کایرین T910 بود. اگرچه فناوری ساخت آن به ۲۸ نانومتری بهبود پیدا کرده و از یک پردازشگر گرافیکی جدید استفاده میکرد، اما درون پردازنده اصلی، همچنان هستههای Cortex-A9 وجود داشت.
در همین سال، شرکت HiSilicon با معرفی کایرین ۹۲۵ یک جهش اساسی به خود دید. این چیپست هشت هستهای (چهار هسته Cortex-A15 و چهار هسته Cortex-A7) در گوشی هواوی اسند میت ۷ به کار رفت.
از سال ۲۰۱۴ تا امروز، دو سری P و Mate نشانگر پرچمداران این گوشیساز بوده و هر سال سری جدیدی از تراشههای پرچمدار هایسیلیکون را دریافت میکنند. با این حال، فعالیت این شرکت از سال 2014افزایش یافت، به طوری که با تولید چیپست برای محصولات میانرده هواوی، رفته رفته آن را به سمت استقلال کامل از مدیاتک و کوالکام برد. اولین تراشه میانرده هایسیلیکون یعنی کایرین ۶۲۰، در گوشی هواوی آنرX4 به کار رفت. این تراشه، مغز متفکر گوشی هواوی آنر Holly 3 که در سال 2016ساخته شده است نیز به شمار میرفت.
هواوی در سال ۲۰۱۵
در سال ۲۰۱۵ گوشی های p8، p8مکس و میت ۸ معرفی شدند. در این مدلها دیگر خبری از پسوند اسند نبود. آنها نسبت به قبل، جهش چندان زیادی نداشتند، اما در هر صوت در تاریخچه هواوی به خاطر حذف شدن پیشوند Ascend از اسمشان به یاد ماندنی شدند. البته نباید از نمایشگر ۶٫۸ اینچی هواوی p8 مکس چشمپوشی کرد که در تاریخچه هواوی بینظیر محسوب میشود.
نکسوس p6، نقطه عطفی در تاریخچه فعالیت این شرکت محسوب میشود، چرا که این مدل را برای گوگل در سال ۲۰۱۵ ساخته بود. این مدل همچنین بهانهای برای بازگشت هواوی به اندروید خام و دست برداشتن از رابط EMUI شد. تراشه این گوشی دیگر ساخت هایسیلیکون نبود و از اسنپدراگون ۸۱۰ قدرت میگرفت. وجود صفحه نمایشی ۵٫۷اینچی از نوع AMOLED با رزولوشن کیو اچدی و کیفیت فوقالعاده، بدنهای تمام فلزی و بسیار لوکس، اسپیکرهای استریو و از همه مهمتر، دوربینی خارقالعاده باکیفیت بسیار زیاد، از جمله دلایل به یاد ماندنی شدن نکسوس ۶ پی در تاریخچه هواوی هستند.تاریخچه گوشی های هوشمند هواوی از دیرباز تا کنون
اگر پیرامون دلیل عدم فروش تراشههای سری کایرین هواوی به دیگر شرکتهای گوشیساز، برای شما نیز سوال پیش آمده است، بد نیست بدانید این سوال بسیاری از کاربران محسوب میشود! هواوی چند هفته پیش، جواب این سوال را داد و آب پاکی را بر روی دست پرسشکنندگان ریخت.


هواوی در سال ۲۰۱۶
هواوی در سال ۲۰۱۶، یک شاهکار به دنیای موبایل عرضه کرد. P9 و برادر بزرگتر آن p9پلاس، دارای طراحی بسیار زیبایی بوده و همگان از آنها به عنوان شاهکارهای طراحی یاد میکردند. یکی دیگر از ویژگیهای مهم آنها، مجهز شدن به دوربین دوگانه توسعه یافته در همکاری با شرکت لایکا بود. رزولوشن هر دو سنسور دوربین دوگانه هواوی p9 برابر ۱۲ مگاپیکسل بود و سنسور ثانویه، برای عکاسی سیاه و سفید هنری و افزایش توانایی دوربین حین عکاسی در شب کاربرد داشت.
هواوی در سال ۲۰۱۷
در همین سال، هواوی دامنه همکاری خود با دیگر شرکتها را افزایش داد، به طوری که برای پرچمدار سری Mate سال یک نسخه پورشه دیزاین عرضه کرد که از نمایشگری AMOLED و دارای انحنا بهره میبرد. در مدل پایه یعنی میت ۹ برخلاف میت ۹ پورشه دیزاین، یک پنل ال سی دی وجود داشت. ساخت گوشی های هوشمند لوکس هواوی باز هم ادامه پیدا کرد و تا امروز شاهد دو مدل هواوی میت ۱۰ پورشه دیزاین و میت آر اس بودهایم.
مابقی تاریخچه هواوی را میتوانید در اخباری که همین روزها منتشر میشوند، دنبال کنید! این شرکت بعد از p9 وp9 پلاس، p10 و p10 پلاس را با کمی تغییر نسبت به قبل در سال ۲۰۱۷عرضه کرد، اما در مدلهای سری P سال ۲۰۱۸، دامنه تغییرات را افزایش داد. این مرتبه مدل برتر دارای پسوند پرو بوده و هر دو مدل دارای طراحی ناچ استایل هستند. گوشی p20 پرو به عنوان اولین گوشی هوشمند دارای دوربین سه گانه شناخته میشود.
در سال ۲۰۱۷، برای سری Mate چهار گوشی شامل مدل پایه، پرو، پورشه دیزاین و لایت عرضه شد. ویژگی اصلی سه مدل پرچمدار خانواده Mate 10 تراشه کایرین ۹۷۰ به شمار میرود که به یک واحد شبکه عصبی مجهز شده و قابلیتهای هوش مصنوعی را ارائه میکند. جانشین این گوشی ها، هواوی میت ۲۰، میت ۲۰ پرو و میت ۲۰ پورشه دیزاین هستند که هنوز چشم انتظار رونماییشان هستیم. این سه مدل قرار است از تراشه کایرین ۹۸۰قدرت بگیرند. این محصول اولین تراشه ۷ نانومتری دنیا محسوب شده و سرعت و مصرف انرژی بسیار بهینهای دارد.


در نهایت این تاریخچه کلی هواوی از دیر باز تا کنون بود و حالا می توان به جواب سوالی که اول مقاله پرسیده شده بود پاسخ دهیم ! بله زار موفقیت هواوی در کیفیت بسیار بالای آن است حال آن که قیمت محصولات هواوی در مقایسه با کیفیتش بسیار مناسب است. برای آشنایی بیشتر با کمپانی هواوی و محصولات جدیدتر هواوی در مقالات بعدی ما را همراهی کنید.
همچنین در مقاله بعدی با جشنواره هیجان انگیز نوروزی هواوی همراه ما باشید.
۰


