درست یا غلط، تصور بسیاری از استارتاپی های ایرانی این است که به دلیل آشناتر بودن تهرانی ها با فرهنگ استارتاپی و نیر متفاوت بودن سبک زندگی آنها، لازمه موفقیت هر استارتاپی این است که در شهر تهران شکل بگیرد.
با این حال در این مقاله به معرفی استارتاپ هایی پرداخته این که علی رغم شکل گیری در شهرستان ها، توانسته اند به خوبی رشد کنند و در کل ایران شناخته شوند.
اگر شما هم به اکوسیستم استارتاپی علاقه مند هستید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
زاگرس، از استارتاپ های موفق جلفا


یکی از سایتهایی که پیش از آمدن کرونا هم در بین بسیاری از کاربران تهرانی شناختهشده بود یک سایت تخصصی فروش محصولات بهداشتی به نام زززاگرس است. زاگرس در جلفا در آذربایجان شرقی متولد شده و از پودر ماشین لباسشویی تا محصولات مختلف آرایشی را در سبد کالاهای خود دارد.
قیمتهای ارزانتر و سبد متنوع کالاهای زاگرس برگ برنده این سایت برای رقابت با رقبای قدرتمندی چون دیجیکالا و خانومی در تهران بوده است. شاید کسی فکرش را هم نمی کرد که با وجود سرمایهگذاریهای هنگفت تبلیغاتی سایتهای شناختهشدهای جون دیجیکالا یک سایت در شهرستانی مرزی بتواند اینچنین سهم بازار بگیرد. اما رشد کمسابقه زاگرس نشان می دهد که ورود به بازارهای تخصصی و قیمتهای رقابتی هنوز میتواند منجر به شکلگیری کسبوکارهای موفق آنلاین شود.
همچنین بخوانید: دی کاپریو نیز به جمع سرمایه گذاران استارتاپی پیوست
بانه کالا، چیزی شبیه گذشته دیجی کالا


بانه شهری در استان کردستان است که از دیرباز بازارهای سنتیاش برای فروش محصولات و لوازم خانگی و الکترونیک شناختهشده بودهاند. با راه افتادن موج کسبوکارهای آنلاین یکی از سایتهایی که در زمینه فروش محصولات برقی به یکباره گل کرد سایت «بانه کالا» بود. سایتی که با کپیبرداری جز به جز از دیجیکالا کار خودش را شروع کرد اما با رونق و اقبالی که پیدا کرد در ادامه هویتی مستقل برای خودش دست و پا کرد.
بانه کالا که میتوان آن را یک دیجی کالای شهرستانی نامید به شدت در بین کاربران سراسر کشور شناختهشده است و تقریبا هر آنچه از کالای دیجیتال و برقی نیاز داشته باشید را میتوانید به آن سفارش بدهید و تقریبا با یک بازه زمانی دو هفتهای آن را تحویل بگیرید.
درست مانند زاگرس، بانهکالا هم روی تخفیفها و قیمتهای رقابتیاش و دسترسی به بازار سنتی شهر بانه مانور میدهد. بازاری که چالشی به نام «موجود بودن کالا» را برای این سایت بانهای برطرف کرده است.
البته بانهکالا در این شهر بی رقیب نیست و چند سایت دیگر فروش آنلاین محصولات خانگی هم در این شهر فعالیت میکنند اما هنوز نتوانستهاند محبوبیت و معروفیت بانهکالا را به دست بیاورند.
ماهی دریا، از معدود استارتاپ های موفق رقیب اسنپمارکت و دیجیکالا


سایت ماهی دریا یکی از استارتاپهای موفق جنوبی است که در حوزه فروش آنلاین ماهی و میگو فعالیت میکند. اگرچه موفقیت یک کسبوکار بندرعباسی در حوزه فروش ماهی و میگو نباید تعجببرانگیز باشد اما وقتی بدانیم این وبسایت با رقبایی چون دیجیکالا و اسنپمارکت و حتی پینکت که بخش فروش محصولات پروتئینی خود را با قدرت زیادی راهاندازی کردهاند رقابت میکند دیگر جای تعجبی باقی نمیماند.
نکته اصلی وجه تمایز و برتری ماهی دریا هم در جایی نهفته شده که عملا امکان رقابت غولهای بزرگ اینترنتی را گرفته. یعنی ارسال ماهی و میگوی تازه به همهجای ایران با یک فاصله زمانی بسیار کوتاه دو تا سه روزه!
شاید بتوان گفت بندرعباس در حال تبدیل شده به قطب کسبوکارهای آنلاین فروش ماهی و میگوست. شهری که سه-چهار سایت شناختهشده دیگر هم در این زمینه دارد و توانسته بخش قابلتوجهی از فروش این محصولات دریایی را آنلاین کند. کسبوکارهایی که ماهی تازه را بدون دردسر پاک کردن و … و در بستهبندیهای مناسب و با کمک حملونقل هوایی به دست مصرفکنندگان شهرهای مختلف میرسانند.
باسلام، نماینده ای از استارتاپ های موفق ایران


باسلام یک فروشگاه اینترنتی بزرگ برای فروش محصولات خانگی و محلی در حوزههای مختلف است. از لباس گرفته تا خوراکیهای ارگانیک را میتوانید در این کسبوکار آنلاین پیدا کنید. کسب وکاری که نمونههای مشابه زیادی داشته و دارد اما توانست به عنوان یک کسبوکار شهرستانی خیلی زود به بازیگر اصلی این بازار بدل شود.
باسلام در پارک علم و فناوری قم متولد شد و با برندی خوبی که در اکوسیستم استارتاپی برای خودش ساهخت خیلی زود توجه سرمایهگذاران خطرپذیر این فضا را به خود جلب کرد. این استارتاپ قمی که حالا با جذب سرمایه از شرکت برکت توسعه و رشد بیشتری را هم تجربه کرده در بازار محصولات ارگانیک و روستایی و کسبوکارهای موسوم به اجتماعی با فاصله زیادی از رقبایش در حال پیشتازی است.
همچنین بخوانید: داستان یک تاکسی اینترنتی بلاکچینی که هنوز به بازار نیامده جذب سرمایه کرد
پولتیکت استارتاپی از مشهد


پول تیکت یکی از استارتاپهای روبهرشد و تخصصی اکوسیستم استارتاپی است که با وجود استارتاپهایی چون تخفیفان و نت برگ و بسیاری دیگر از وبسایتهای تخفیف گروهی پا در یکی از بازارهای پررقیب گذاشت. بازار فروش بلیت استخر و پارکهای آبی. پول تیکت از جمله استارتاپهای شهرستانی است که توانست سهم بازار قابل توجهی از آن خود کند و حالا خود را مدعی اول بازار ورزشهای آبی کشور میداند.
استارتاپی که تا اینجای کار بوت استرپ (متکی به سرمایههای بنیانگذاران و درآمدزایی خود کسب و کار) رشد کرده است. بازار استخرها و پارکهای آبی در کشور حدود ۲ هزار بازیگر مختلف دارد و اگر از این روزهای کرونایی صرف نظر کنیم در شرایط عادی یک بازار چندهزار میلیاردتومانی در سال را شکل میدهد.
برای معرفی رایگان استارتاپ خود در وبلاگ پین استارتاپ با ما در ارتباط باشید.
۰


