سرمایه گذاری در بورس این روزها به شدت داغ و پر طرفدار شده است. ولی این روش سرمایه گذاری پر سود پر از نکاتی است که نادیده گرفتن آنها می تواند زیان بالایی برایتان داشته باشد.
در این مقاله، پین استارتاپ به بررسی تعدادی از توصیه های کلیدی برای ورود و یا ادامه فعالیت در بازار بورس می پردازد.
پس اگر قصد ورود به این بازار یا فعالیت در آن را دارید، این توصیه ها را جدی بگیرید.
- اولین و شاید مهم ترین نکته ورود به بازار بورس توجه به موجودی حسابتان است.
- استفاده از کمک های مالی موسسات و یا سایر دوستان و آشنایان برای ورود شما به بازار بورس، میزان ریسک فعالیتتان را افزایش می دهد.
بنابراین اگرفرد ریسک گریزی هستید و دارای منبع مالی کافی به منظور سرمایه گذاری در بورس نیستید، از گزینه قرض گرفتن استفاده نکنید.
- اگر یک سهم را داشتید که چندین روز پشت سرهم با صف خرید رشد کرده بود، مواظب حجم معاملات بالا باشید. وقتی صف فرو ریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود فورا سهم را بفروشید.
هیچوقت سهمی را که نزدیک مقاومت قرار دارد خریداری نکنید. وقتی مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سطح مقاومت تثبیت شد، یک استراتژی این است که وارد شوید و حدضرر را روی مقاومت شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده قرار دهید.
در وبلاگ پین بخوانید: تصمیمی در بورس که جلوی طی شدن ره صد ساله در یک شب را گرفت
- وقتی افت یک سهم شروع شده و به نظر میرسد ادامهدار است، منتظر نمانید که قیمت برگردد، محدوده حمایت سهم را در نظر بگیرید و اگر زیر محدوده حمایت مهم (یا مثلا ۱۰ درصد پایینتر از قیمت خرید) رسید، فورا و بدون معطلی سهم را بفروشید.
متاسفانه خیلی ها هستند در چنین مواقعی به جای رفتار منطقی، به دنبال اخبار مثبت میگردند تا خودشان را دلگرم کنند.
امیدواری شما برای برگشت روند سهمی که در حال سقوط است هیچ تاثیری در روند سهم نخواهد گذاشت. پس واقع بین باشید. سرمایه گذاری پر سود نیازمند دقت بالا است.


- اگر افزایش مستمر قیمت سهام شرکتی در حد مجاز حجم مبنا مثلاً روزانه سه درصد دلایل اقتصادی و مالی مطمئنی نداشته باشد، ریسک خرید این اوراق بالا خواهد بود؛ زیرا ممکن است جوسازیها، شایعات و اقدامات برنامهریزی شده گروهی از سهامداران و سرمایهگذاران عمده بهقصد فروش سهام بعد از افزایشهای کاذب دلیل افزایشهای اخیر سهام باشد.
- این ضرب المثل قدیمی را هیچوقت فراموش نکنید.
مرد عاقل تمام تخم مرغ هایش را در یک سبد نمیگذارد.
- سرمایهگذارانی که اطلاع از بازار یا شرکت خاصی ندارند و خبره مالی نیستند، حتماً سرمایهگذاری غیرمستقیم انجام دهند؛ یعنی بخشی از سهام صندوقهای مشترک سرمایهگذاری را خریداری کرده یا در سبدی از اوراق بهادار سرمایهگذاری کنند.
یکی از این صندوق ها که به تازگی توسط دولت معرفی شده است صندوق سرمایه گذاری واسطه گری مالی یکم می باشد.
در این طرح، وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، باقیمانده سهام خود را در بانک های ملت، تجارت و صادرات و همچنین بیمه های البرز و اتکایی امین را واگذار میکند.
برای مطالعه بیشتر در خصوص این صندوق به این لینک مراجعه نمایید.
در وبلاگ پین بخوانید: بعد از دیجی کالا و تپسی، شیپور هم وارد بورس می گردد
- برای خرید سهام از میان صنایع برتر سبد سهام انتخاب کنید.
سعی کنید در میان انواع صنعت، ۴ تا ۵ صنعت برتر را انتخاب کنید و در هر کدام با خرید یک سهم ۲۰ تا ۲۵ درصد سرمایه خود را سرمایهگذاری کنید تا ریسک سرمایهگذاری را پایین آورید.


- در میان صنایع مختلف، صنعتی را انتخاب کنید که چشمانداز روشنی دارد.
یعنی اولا در آینده بیشتر به آنها نیاز است. دوما کمتر قابل تکثیرند. سوما قابل واردات نیستند و کشورهایی که از نظر صنعت جلوتر از ما هستند بیشتر و ارزانتر و بهتر تولید نمیکنند.
کسانی که فاقد اطلاعات مالی از شرکتهای بورسی هستند، ترجیحاً سهام شرکتهای کوچک با مالکیت متمرکز را خریداری نکنند؛ زیرا امکان دستکاری قیمت سهام شرکتهای کوچک بیشتر از شرکتهای بزرگ است.
- شرکتها موظف به ارائه گزارش بهموقع عملکرد خود در دورههای سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه، و سالانه هستند. سهمی را انتخاب میکنیم که در گزارش خود پیشبینی سود خود را پر کرده باشد.
- در زمان رکود بورس، خرید سهام شرکتهای تولیدی و صنعتی بهتر از سهام شرکتهای سرمایهگذاری است؛ البته بهاستثنای شرکتهایی که سبد سهام خوبی دارند.
- در زمان رونق بورس، اگر سبد شرکتهای سرمایهگذاری خوب و متنوع باشد، احتمالاً بازدهی بیشتری نسبت به شرکتهای تولیدی حاصل خواهد شد.


- برای افراد غیرحرفهای، خرید سهام شرکتهای بزرگ کم ریسکتر است. پس اگر غیر حرفه ای هستید به جای داشتن سرمایه گذاری پر سود شاید بهتر باشد به سرمایه گذاری مطمئن فکر کنید.
- افراد غیرحرفهای بهتر است سهام با درصد شناوری آزاد بالایی را خریداری کنند، زیرا احتمال دستکاری قیمت در آن کاهش مییابد.
- در زمان رکود بورس، خرید اوراق مشارکت بهتر از خرید یک سهم است.
افق سرمایهگذاری خود را حداقل سه ماه در نظر بگیرید و نگران نوسانات کوتاهمدت و روزانه نباشید.
در وبلاگ پین بخوانید: توصیه های خانم مدیر عامل برای حفظ سرمایه در زمان های رکود
۰


