شروع ویروس کرونا از چین بود و حالا یک ویروس همه گیر شده است که تقریبا به تمامی کشور ها سرایت کرده. این ویروس نه تنها روحیات و جسم انسان ها را بلکه وضعیت اقتصادی و مشاغل آنها را هم تحت تاثیر قرار داده برای درک بیشتر این موضوع که این ویروس چه مشاغلی را بازنده و چه مشاغلی را برنده ساخته در این مقاله همراه ما باشید.


تاثیر ویروس کرونا بر مشاغل در امریکا :
شرایط فعلی که اقتصاد آمریکا دچار آن است، بیش از نیمی از مشاغل در آمریکا تحت تاثیر ویروس کرونا قرار خواهد گرفت. هماکنون بسیاری از مشاغل در آمریکا از جمله رستوران،کلوپ، باشگاههای ورزشی و فروشگاهها تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفتهاند؛ پیشبینی میشود بیش از نیمی از مشاغل در ایالات متحده تحت تاثیر این ویروس قرار بگیرند. اکنون بسیاری از صاحبان مشاغل با مشکلات بسیار جدی در حوزه فروش و بازاریابی مواجه هستند؛ از این گذشته استرس و اضطراب ناشی از زیانهای اقتصادی و اخراج از محل کار نیز روزافزون شده است.
پرستاران بچه، کارگران، خشکشوییها و لباسشوییها، صنعت مد و آرایشگر، هتلها، پارکهای بازی و از همه بیشتر خطوط هوایی در ایالات متحده از ویروس کرونا آسیب دیدهاند. اگر گفته ترامپ در مورد ادامه وضعیت موجود تا اواسط تابستان درست از آب دربیاید، آمریکا دچار بحران اقتصادی جدید و شدیدتری خواهد شد.


تاثیر کرونا بر اقتصاد و مشاغل چین :
برخی از رسانه های امریکایی در اخبار و تحلیلهای خود اعلام کرده اند که ویروس کرونا می تواند تا مرز۶۰ میلیارد دلار به اقتصاد چین صدمه وارد کند. برخی از رسانه های رسمی و اقتصاددانان چین نیز اظهار داشتهاند که احتمالا نرخ رشد اقتصاد چین تا حدود دو درصد کاهش خواهد یافت که این کاهش میتواند به معنای از دست دادن ۶۲ میلیارد دلار باشد. اوایل هفته جاری نیز پس از گشایش مجدد بازارهای هنگ کنگ، اعلام شد که تنها طی چند روز ارزش سهام آن شاهد سقوط حدود ۶ درصدی بود.


قتصاد کنونی چین در مقایسه با دوره شیوع بیماری سارس، علیرغم اندازه بزرگتر آن، ضعیفتر شده است. با توجه به قانون چین که محدودیت افت ۱۰ درصدی را برای افت ارزش سهام در نظر گرفته، روز دوشنبه که بازارهای چین بعد از چند روز باز شدند با یک پدیده عجیبی روبهرو شدند، تنها طی چند دقیقه، معاملات در بسیاری از سهام به حالت تعلیق درآمد که علت آن رد شدن آنها از محدودیت قانونی مزبور بود.
آنچه که می توان گفت این است که این بیماری به طور حتم بر روی اقتصاد چین تاثیرات منفی بر جای خواهد گذاشت و این یک حقیقت انکارناپذیری است که دولت چین نیز به آن آگاهی دارد.
تاثیر کرونا بر برخی از مشاغل ایرانی , خوب یا بد ؟
داروخانهها :
داروخانه ها این روزها وضعیت فوق العاده ای دارند پس در وضعیت خوبی هستند . در شرایطی که قفسه ماسک و دستکش و مواد ضد عفونی در فروشگاههای زنجیرهای خالی است داروخانهها به یکی از پرمراجعهترین واحدهای صنفی در این روزها بدل شدهاند . متصدی یک داروخانه که به محض ورود هر مشتری تاکید میکرد فقط الکل یک لیتری داریم، در پاسخ به این سئوال که این روزها چقدر با افزایش فروش مواجه شده اید، گفت: وقعا آمار نمیتوانم بدهم ولی مشتری وقتی میبیند مواد ضدعفونی نیست صابون آنتی باکتریال یا صابونهای خاص و ژلهای شستشوی دست که غیر الکلی هستند را میخرد و از این بابت ما با افزایش فروش مواجه هستیم .


عطاریها :
جالب اینجاست که بازار عطاریها این روزها داغ تر از همیشه است . خرید اسپند، پودر زنجبیل، عنبرنسا،چهار تخم، میخک و … با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. هر آنچه در عطاریها با عنوان ضدعفونی کننده و دارای طبع گرم عرضه میشود ، این روزها بازار گرمی را به خود اختصاص دادهاند . در این میان داغ شدن بازار برخی کالاها مانند کود الاغ و … کمی تعجب آور می نماید. نه فقط در عطاری های سطح شهر که در فضای مجازی نیز بازار خرید و فروش عنبرنسارا داغ است .


هرکیلوگرم کود الاغ در سایت دیوار بین ٧۵ تا ١۵٠هزار تومان برای فروش گذاشته شده است. در یکی از این آگهیها گفته شده که کودها متعلق به الاغ جوان و ماده است که خاصیت ضدعفونی قویتری دارد و از طالقان برای مشتریان ارسال میشود. در آگهی دیگری کود الاغ در بستههای ٣٠٠ گرمی بسته بندی شده است و هر بسته ٣٠٠ گرمی ۵٠هزار تومان فروخته میشود. هرکیلوگرم اسفند هم که تا پیش از این در بازار تهران حدود ١٠ تا ١٢هزار تومان فروخته میشد، حالا به کیلویی ٢۵ تا ٣٠هزار تومان رسیده است.
سوپرمارکتها :
گذشته از واحدهای صنفی پیش گفته،سوپرمارکتها و مغازه های سطح شهر با افزایش قابل توجه مشتری از یک سو و افزایش حجم خرید کالاهای اساسی و شوینده ها از سوی دیگر مواجه هستند . این رشد در شرایطی اتفاق افتاده است که فروشگاه های زنجیره ای و … نیز با افزایش فروش همراه هستند. کرونا هر چند اغلب واحدهای تولیدی و صنعتی و اصناف را با بحرانی ناخواسته مواج کرده است اما سبب شده است تولید کنندگان لوازم بهداشتی سه شیفته مشغول فعالیت باشند. در این میان فروش سایر لوازم بهداشتی نظیر دستمال های مرطوب ، پد الکلی و … نیز با افزایش قابل توجه همراه شده است.


همچنین بخوانید : “دورکاری” تنها راه حل مدیران برای مقابله با ویروس کرونا است
اما مشاغلی که کرونا تاثیر بدی بر آنها داشته !
تالارهاى پذیرایى، فستفودها و لبنیات فروشىها دیگر مشاغلى هستند که از این ویروس به شدت متضرر شدهاند.
طبق این بررسى، کمترین تاثیر این بیمارى بر تاکسى سرویسها و خشکشوییها بوده است.
فروشگاه های پوشاک پرو را به شرط نداشتن کرونا آزاد گذاشتند بیشتر رستوران ها در معرض ورشکستگی هستند کافی شاپ ها روزانه ۱۰ میلیون تومان دورریز دارند .


تاثیر منفی کرونا بر مشاغل گردشگری :
با توجه به شیوع و گسترش ویروس کرونا، سازمان جهانی گردشگری اذعان داشت که ۵۰ میلیون شغل در سرتا سر جهان از پویایی خود باز مانده اند .در ادامه بیانات این سازمان لغو سفرهای بین المللی که معادل ۳ماه سفرهای جهانی می باشد، سبب آن می شود ۱۲-۱۴درصد مشاغل در این صنعت تعطیل شوند.این سازمان از تصمیم جدید ترامپ مبنی بر عدم اجازه ورود شهروندان اروپایی به آمریکا انتقاد کرد و آن را فقط ضربه بزرگ بر اقتصاد این کشور نام برد در حالی که تاثیری بر جلوگیری از گسترش این ویروس ندارد.


در نهایت :
بررسىهای انجام شده در خصوص میزان تاثیرگذارى ویروس کرونا بر مشاغل حاکى از آن است که این بیمارى بر صنعت گردشگرى و باشگاههاى ورزشى بیشترین تاثیر را گذاشته است.
همچنین بخوانید : ویروس کرونا به لباس عروس هم رحم نکرد!
۰


