یک شرکت استارت آپی چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟ و چگونه آن را تاسیس کنیم ؟ از چه کار های باید اجتناب کنیم تا استارت آپ سود آوری داشته باشیم ؟ برای رسیدن جواب این سوالات رایج در رابطه با تاسیس یک استارت آپ در این مقاله همراه ما باشید .


قدم اول معرفی استارت آپ :
استارت آپ، یک تجارت نوپا در قالب یک کمپانی، شراکت یا سازمان موقت تعریف می شود که در پی ایجاد و راه اندازی یک مدل تجاری جدید در زمینه خاصی است. راه اندازی استارت آپ یک فرآیند است و تنها با شکل گیری یک ایده در ذهن و پیاده سازی یک سایت صورت نمی پذیرد. شناخت فرصت و چگونگی بهره برداری از آن و شناسایی افراد و فعالیت هایی که می توان با آن ها کسب و کار خود را توسعه داد از موارد حائز اهمیت می باشد. تعیین استراتژی در نظر گرفتن یک پروسه و برنامه ریزی و داشتن یک پلن آموزشی و توسعه ارتقاء اطلاعات را میتوان به طور خلاصه مراحل استارت آپ در نظر گرفت.
ویژگی های یک استارت آپ:


– سرعت و زمان: کار یک استارت آپ، یافتن سریع مدل کسب و کار مناسب، در کمترین زمان ممکن است.
– عدم قطعیت : در واقع شما به عنوان یک استارت آپ، دقیقاَ نمی دانید که کدام روش جواب می دهد و کدام روش جواب نمی دهد.
– تکرارپذیر: یعنی بتوان محصول یا خدمت ارائه شده را تولید انبوه کرد.
– مقیاس پذیر : یعنی اینکه بتوان آن مدل کسب و کار را در آینده با افزایش منابع مالی، نیروی انسانی و… توسعه داد.
– ایده های نوآورانه و خلاقانه : نوآوری در استارت آپ ها، به شکل نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات، خود را نشان می دهد.
آیا همه ی استارتاپ ها موفق و سودمند می شوند؟
توجه داشته باشید در ابتدای یک کسب و کار هرچه فعالیتهایی که انجام می شود ، صحیح تر و اصولی تر باشد ،شانس موفقیت بالاتر می رود.
اگر ایده خیلی تازه و جدیدی ندارید و صرفا می خواهید کاری را انجام دهید.
که مشابه آن وجود دارد، رمز موفقیت شما این است که خوب کپی کنید و بدانید استارت آپی موفق است که بهتر و تمیز تر کپی شده باشد.
بعنوان مثال دیجی کالا که در حال حاضر یکی از موفق ترین استارت آپ ها در زمینه فروشگاه های اینترنتی است،
ایده جدیدی نداشت ولی توانست به بهترین شکل و با توجه به شرایط و نیازهای مشتریان اهداف خود را پیاده سازی کند .
بطور قطع امروز، به بزرگترین مرجع قیمت گذاری کالاهای دیجیتال و بهترین فروشگاه اینترنتی تبدیل شده است
که طبق آمار سایت الکسا (alexa) در تاریخ ۳۱ آگوست ۲۰۱۷ رتبه ۴ را در بین سایت های ایرانی به خود اختصاص داد .
از زمانی که ایده شروع یک استارت آپ به ذهن می رسد تا مرحله سوددهی باید مراحلی را طی کرد که مثل یک بازی می ماند.
این بازی اینگونه است : مرحله بعد زمانی شروع می شود که مرحله قبل به پایان رسیده باشد .


همچنین بخوانید : کانن (canon) بهترین دوربین از گذشته تا امروز
استارتآپها شرکت نیستند !
همانگونه که اشاره کردیم، استارتاپ به کسب و کارهای نوپا گفته میشود که با استفاده از نوآوری و خلاقیت در یک حوزه به فعالیت میپردازد. اما آیا استارتآپها از نظر ماهیت، شرکت تلقی میشوند؟
برای درک این موضوع باید به ویژگی استارتآپها بپردازیم. از مهمترین ویژگی استارتآپها میتوان از جدید بودن ایده، قابل تکرار بودن و مقیاس پذیری نام برد. در بین تمامی مولفههای لازم برای راهاندازی یک استارتآپ، خبری از الزام به ثبت شرکت دیده نمیشود. بنابراین استارتآپها میتوانند در قالبی به جز شرکت به فعالیت بپردازند. اما این نکته را فراموش نکنید که عدم ثبت استارتاپ میتواند مشکلات فراوانی را برای شما به همراه داشته باشد. عدم ثبت استارتاپ سبب میشود تا دیگران بتوانند سالها تلاش شما را به نام خود به ثبت برسانند .


استارتآپها چگونه شکست می خورند ؟
- غیرقانونی بودن فعالیت
یکی از موارد شکست استارتآپها را میتوان نوع فعالیت انتخابی دانست. بر اساس قوانین ایران، هر معامله یا هر قراردادی که با هدف غیرقانونی و غیرشرعی مانند قماربازی و شرطبندی، صورت گیرد، به هیچ عنوان اثر قانونی ندارد. بنابراین اگه معاملات و قراردادهای منعقد شده در استارتآپها غیرشرعی یا غیرقانونی باشد، علاوه بر اینکه موجب شکست استارتآپها میشود، احتمالا بر اساس قوانین کیفری کشور به مجازات قانونی نیز محکوم خواهد شد.
- عدم دریافت مجوز
تمامی استارتاپها برای شروع و ادامه فعالیت، نیازمند دریافت مجوز هستند. اکنون این موضوع مطرح میشود که این مجوزها کدامند و آیا استارتاپها اجباری به دریافت آن دارند یا خیر؟
به صورت کلی، کسب و کارهای اینترنتی و استارتآپها به سه نوع مجوز احتیاج دارند، مجوز صنفی، مجوز ساماندهی و نماد اعتماد الکترونیک. دریافت این مجوزها علاوه بر اینکه باعث بالا رفتن امنیت کسب و کار و جذب مشتری بیشتر میشود؛ این اطمینان را برای شما فراهم میکند تا از فیلترینگ سایت خود جلوگیری نمائید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کسب مجوز اینماد به مطلب «صفر تا صد تمدید نماد اعتماد الکترونیکی» مراجعه نمائید.
- عدم رعایت حقوق اشخاص
رعایت نکردن حقوق دیگران گاهی ممکن است سبب شکست استارتآپها شود. به عنوان مثال اگر استارتآپها از اختراع ثبت شده دیگری در هنگام فعالیت خود سواستفاده کنند، ممکن است با مشکلاتی بسیاری رو به رو شوند که یکی از آنها، توقیف استارتآپهاست.


در نهایت ثبت شرکت استارت آپ :
شرکت استارت آپ را می توان همانند سایر شرکت ها در قالب بامسئولیت محدود و یا سهامی خاص در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رساند. در ادامه به معرفی این شرکت ها خواهیم پرداخت.
_ شرکت بامسئولیت محدود :
شرکت با مسئولیت محدود عبارت است از شرکتی که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت خواهند بود. در اسم شرکت باید عبارت ” با مسئولیت محدود ” قید شود و همچنین اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکاء باشد وگرنه شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی خواهد داشت.


همجنین بخوانید : زندگینامه موسس کمپانی تویوتا از تولید ماشین های ریسندگی ,تا تولید بهترین اتومبیل های جهان
۰


