نتفلیکس شرکت آمریکایی که در زمینه ی تولید رسانه و مجموعههای تلویزیونی فعالیت میکند که تا کنون صد ها برنامه تلویزیونی را ارائه داده و در سراسر جهان مشتریان زیادی را به خود اختصاص داده برای آشنایی با این شرکت معروف در این مقاله همراه ما باشید.


نتفلیکس Netflix چیست ؟
نتفلیکس، شرکتی آمریکایی است و در زمینه تولید رسانه و مجموعههای تلویزیونی فعالیت میکند. این شرکت که مشترکان زیادی دارد، در سال ۱۹۹۸ با ارسال پستی DVD برای مشترکانش کار خود را آغاز کرد و در سال ۲۰۰۷ نیز به یک شرکت کامل در عرضه چنین خدماتی تبدیل شد. یعنی کاربران همزمان با دریافت مجموعه تلویزیونی، قادر به مشاهده آن بودند. سال ۲۰۱۳ بود که نتفلیکس اولین سریال خود را برای کاربرانش عرضه کرد. از آن به بعد نیز در این زمینه فعال بوده است و تاکنون تولید صدها ساعت برنامه تلویزیونی را در کارنامه کاری خود دارد.


تاریخچه نتفلیکس Netflix :
ویلموت رید هستینگ، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران نتفلیکس است که پیش از آن بهعنوان توسعهدهندهی نرمافزار، شرکتی با نام Pure Software تأسیس کرده بود. هستینگ در ابتدا بهعنوان کارمندی در کمپانی Adaptive Technology مشغول به کار بود. در این کمپانی هستینگ ابزاری برای دیباگ کردن نرمافزار توسعه داد. وی سپس در سال ۱۹۹۱، کمپانی خود را با نام Pure Software تأسیس کرد که نرمافزارهایی برای پیدا کردن باگ و مشکلات نرمافزاری توسعه میداد. رشد چشمگیر Pure Software و نبود تجربهی مدیریتی باعث شد هستینگ از هیئت مدیرهی کمپانی درخواست کند تا فرد دیگری را برای مدیرعاملی و هدایت کمپانی انتخاب کنند.
درآمد Pure Software برای چهار سال متوالی شاهد رشد سالیانهی دو برابری بود و همین موضوع در کنار بزرگ شدن کمپانی، هستینگ را به صرافت رها کردن مدیریت انداخت. پس از ادغام Pure Software با Atria، این دو کمپانی در سال ۱۹۹۶ توسط Rational Software تصاحب شدند. هستینگ از فروش کمپانی خود ثروت بسیار زیادی کسب کرد؛ چراکه Rational Software برای تصاحب Pure Atria بیش از ۷۰۰ میلیون دلار پرداخت کرده بود.


پس از آنکه Pure Software به زیر پرچم Rational رفت، هستینگ دو سال به تحقیق و مطالعه در زمینهی مدیریت پرداخت تا در آینده درگیر مشکلاتی که همزمان با رشد کمپانیاش شاهد آنها بود، نباشد.
در سال ۱۹۹۷، هستینگ به دلیل یک مشکل شخصی به فکر ایجاد سرویسی افتاد که اکنون با عنوان نتفلکیس میشناسیم. هستینگ به علت اینکه فراموش کرده بود فیلمی که اجاره کرده بود به فروشگاه بازگرداند، ۴۰ دلار جریمه شد و از اینرو تصمیم گرفت سرویسی جایگزین تأسیس کند . که دیگر هیچ یک از کاربران به دلیل فراموش کردن بازگرداندن فیلم، مجبور به پرداخت جریمه نباشند.
ایده تاسیس نتفلیکس Netflix :


ایدهی باشگاه ورزشی بسیار جالب بود. اعضا میتوانستند با پرداخت ۳۰ تا ۴۰ دلار بهصورت ماهیانه، تا هر میزان که میخواهند از خدمات باشگاه استفاده کنند. مارک رندولف، تنها شریک هستینگ در نتفلیکس نیز با تحسین فعالیتهای آمازون به این نتیجه رسیده بود که میتوان از طریق ارسال پستی، سرویس خود را آغاز کنند.
نتفلیکس Netflix چگونه کار می کند ؟
نتفلیکس نیز به مانند سایر وبسایتهای بزرگ فعال در زمینه رسانه، دارای یک شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network) برای ذخیره و انتقال فیلم و برنامههای تلویزیونی در قالب یک وب سایت است. اولین ایدهای که در اینجا به ذهن میرسد این است که کتابخانه نتفلیکسی بر روی چندین سرور در یک ساختمان قرار بگیرد؛ اما این روش مشکلاتی دارد. به همین دلیل نتفلیکس روشی متفاوت را در پیش میگیرد.


باتوجه به اینکه نتفلیکس دادههای زیادی دارد، به طور مستقیم با ISP ها کار میکند. روش کار هم از طریق نصب باکسهایی به نام Content Delivery Network چه در نقاط مبادله یا ISP ها امکانپذیر است. این باکسها میتوانند حداکثر تا ۲۸۰ ترابایت ویدیو را در خود جای دهند. این میزان حجم، به اندازه تقریبی کل کتابخانه نتفلیکس اشاره دارد. این مسئله باعث خواهد شد تا مشترک بتواند بدون نیاز به دسترسی به سرور نتفلیکس، به طور آسانتر و سریعتری ویدیوی خود را به صورت آنلاین مشاهده کند.
اگر افراد زیادی همزمان از نتفلیکس استفاده کنند، باز هم این سیستم قادر به پاسخگویی و پشتیبانی از سرعت قابلقبول خواهد بود؛ بهطوریکه بیش از ۱۳ هزار نفر به طور همزمان میتوانند از جریان مشاهده فیلم با کیفیت HD بدون مشکل بهرهمند شوند.
همچنین بخوانید : اپل از دیروز تا امروز
رقبای نتفلیکس Netflix :


وقتی فصل ششم «بازی تاج و تخت» از سیستم استریمینگ جداگانه این شبکه یعنی اچبیاو ناو (HBO Now) در ماه آوریل پخش شد، این سیستم مورد هجوم دستههایی بی پایان از هواداران وایلدلینگ قرار گرفت. بعد از آن مدتی سرویس قطع شد و مردم اعتراض کردند. اما برای اچ بی او، میتوان این اشکالهای موقتی را یک مشکل لوکس خواند. این نشانگر تقاضای رو به رشد برای اچبیاو ناو بود که یک سال پیش شکل گرفت و رقیب اصلی غول استریمینگ یعنی نتفلیکس شد.
در ماه مارس، کمپانی تایم وارنر که کمپانی مادر اچبیاو است . گفت اچبیاو ناو به یک میلیون مشترک نزدیک شده است. در مقایسه با ۸۱٫۵ میلیون مشترک بینالمللی نت فلیکس این قطرهای در یک دریاست. اما نتفلیکس حالا بیش از همیشه با مجموعهای از رقبا مواجه شده است.
بعد از اچ بی او، شوتایم هم سال گذشته سرویس استریمینگ خود را معرفی کرد و استارز هم در ماه آوریل از آنها پیروی کرد. در همان ماه، آمازون سرویس پخش ویدیویش را در قسمتی جدا از برنامه پرایم، در دسترس مخاطبان قرار داد.
بعد هم هولو یعنی رقیب طولانی مدت نتفلیکس در استریمینگ، حالا ۱۲ میلیون نفر مشترک دارد و امکان پخش از شبکههای تلویزیونی کابلی مانند سی بی اس آل اکسس و یونیویژن ناو را فراهم میکند.


تونا آموبی، تحلیلگر صنایع رسانه و سرگرمی از کمپانی اساندپی گلوبال مارکتس اینتلیجنس می گوید: «در بخش داخلی، شکی وجود ندارد که زمینه رقابت کمی برای نتفلیکس جدیتر شده است.»
نت فلیکس هنوز هم غول بازار استریمینگ است، اما با استناد به شرکت تحلیلگر اپلیکیشنها به نام سنسور تاور، در آوریل امسال برای اولین بار میزان مجموع دانلودها در آمریکا از اچبیاو ناو، آمازون ویدیو، هولو و شوتایم از نتفلیکس پیشی گرفت.
پیشرفت نسبی :
پیشرفت نسبی آنها تا حدودی نشانگر جا افتادگی بسیار بالاتر نت فلیکس است. حدود ۴۰ درصد از خانه برادبند در ایالات متحده نتفلیکس دارند و این در حالی است که با استناد به گزارشی که هفته گذشته توسط آنتونی دی کلمنته، تجلیلگر کمپانی نومورا سکیوریتیز منتشر شد، خدمات مشترک ویدیویی دیگر کمپانیها به این درجه نزدیک هم نمی شود.
در تشابه با این مسئله، چارتهای اپ استور آی او اس هم نشان میدهند که نت فلیکس در دانلود اپلیکیشنهای رایگان در رتبه اول قرار دارد و در میان اپلیکیشنهای پردرآمد هم جزو نفرات اول است. اما با کمک پیش نمایش «بازی تاج و تخت»، اچ بی او ناو دومین اپلیکیشن پردرآمد و یکی از ۶اپلیکیشن پخش ویدیو در میان ۱۰ اپلیکیشن برتر است.
از دیگر اپلیکیشنهای این بخش می توان به هولو، استارز و کرانچیرول که اپلیکیشنی برای دوستداران حیوانات است، اشاره کرد. یک سال پیش، تنها دو اپلیکیشن استریمینگ ویدیو در میان ۱۰ اپلیکیشن پرفروش قرار داشتند.


برای کمک به پوشش مالی این هزینهها، نت فلیکس میخواهد امسال قیمت پلناچدی خود را به ۹٫۹۹ در ماه افزایش دهد. این رقم در حال حاضر برای اعضای جدیدتر ۸٫۹۹ دلار و برای مشتریان قدیمی تر ۷٫۹۹ دلار است. حالا اینکه خدمات استریمینگ رقیب از این افزایش قیمت نت فلیکس سود خواهند برد یا خیر، هنوز مشخص نیست. اما آموبی از اس اند پی می گوید فعلا افزایش تقاضا دارد به بهبود همه چیز کمک می کند. او گفت: «نت فلیکس و دیگر سرویس ها هنوز در حال رشد هستند و هنوز به نقطه ای نرسیدند که مشغول دریدن یکدیگر بشوند.»
نتفلیکس Netflix در ایران :


در ایران مسدود میباشد. این سایت تا پیش از ۱۳۹۴ از سمت ایران فیلتر نبود، اما به دلیل تحریمها محتوای خود را برای ایرانیان مسدود کردهبود. نتفلیکس بلافاصله پس از آنکه دسترسی به محتوای خود را برای ایران باز کرد، فیلتر شد و هماکنون تنها بهوسیله فیلترشکن قابل دسترسی است .
همچنین بخوانید : سامسونگ ، یکی از بزرگ ترین نقش آفرینان در دنیای تکنولوژی و فناوری
۱


