در جلسه ۱۷۱ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل و با حضور سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا ، کلمه بیگانه استارتاپ، به واژه نوآور یا کمک نوآور تغییریافت و زین پس به جای کلمه استارت آپ از این واژگان میتوان استفاده نمود.
در این جلسه حداد عادل نیز افزود: حتما باید جایگاه مناسب این رشته در میان شاخههای مختلف علوم انسانی معلوم شود یعنی باید بدانیم این رشته مثلا ذیل مدیریت صنعتی است یا مهندسی صنایع یا اقتصاد.
پس از سخنان حداد عادل، عاملی در سخنانی با تاکید بر اهمیت این رشته درسی حضور افراد متخصص در تدوین سرفصلها و برنامههای ارائه شده، گفت: امروز یک مساله مهم برای ما پیوند میان رشتههای علوم انسانی و بازارکار است و این رشته درسی میتواند این کار را انجام دهد.
همچنین در پین استارتاپ بخوانید:محصولات جدید آمازون رونمایی شد
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران به نقش فضای مجازی در تغییر و تحول در بازار
کار اشاره کرد و ادامه داد: شبکه جهانی اینترنت و برنامههای کاربردی تحت این فضا
شکل جدیدی به بازار کار داده است و ما شاهد هستیم که بسیاری از مشاغل سنتی از بین
رفتهاند و متقابلا مشاغل بسیار دیگری به وجود آمده است.
در حالی که این خبر در رسانه ایرنا منتشر شد.


«مرتضی قاسمی»، سرپرست روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفتگویی با برنامه طلوع در شبکه چهارم صدا و سیما، اعلام کرد که نمیداند چگونه معادل کمک نوآور از سوی خبرگزاریها به جای استارتاپ منتشر شده: چنین معادلی به چه طریق در خبرگزاریها منتشر شده، ما هم بیاطلاع هستیم. ما فقط میدانیم که فرهنگستان پیش از این برای کلمه استارتاپ، معادل «نوآفرین» و «شرکت نوآفرین» را مصوب کرده بود.
او در مورد نحوه انتخاب واژههای تازه در فرهنگستان، توضیح داد: فرهنگستان در معادل گزینی مسائل مهمی را در نظر میگیرد. از مهمترین این مسائل، این است که بشود از واژهی تازه، ترکیبهای جدیدتری ساخته شود. در نتیجه فرهنگستان واژهای را انتخاب میکند که بتواند از آن ترکیبهای متفاوتی را ایجاد کند. برای مثال میشود از واژهی نوآفرین به واژههای «نوآفرینی» یا «نوآفرینانه» رسید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در زمینه انتخاب واژههای جدید با متخصصان هر حوزه مشورت میشود یا خیر، گفت:
فرهنگستان ۸۰ کارگروه تخصصی دارد که در رشتههای مختلف علمی کار میکنند. اعضای این کارگروهها هیچکدام در فرهنگستان نیستند و همهی آنها از دانشگاهها و مراکز علمی میآیند. آنچه در واژههای مصوب فرهنگستان میبینید، کار متخصصان همان حوزه بوده است. فرهنگستان به این صورت نیست که چند نفر دور هم بنشینند و برای همه رشتههای تخصصی، معادل انتخاب کنند.
۰


