ممکن است شما نام کی اف سی را خیلی شنیده باشید اما دقیقا ندانید مفهومش چیست . در این مقاله توضیح کاملی درباره Kfc برای شما بیان می کنیم .


تاریخچه KFC
Kfc یا Kentucky fried chicken در سال ۱۹۵۲ توسط کلنل هارلند ساندرز در شهر کوربین ایالت کنتاکی آمریکا تاسیس شد. کلنل ساندرز در دوران رکود بزرگ آمریکا متوجه شده بود که رستورانهای زنجیرهای تا چه میزان میتوانند مهم و موفق ظاهر شوند. تا پیش از ورود KFC به بازار فست فود، تصور بر این بود که این تجارت برای همیشه در سلطهی همبرگر باقی خواهد ماند.
ساندرز اما توانست مرغ سوخاری را در این صنعت به شهرت و محبوبیت برساند؛ بطوریکه امروزه این غذا به بخش جدایی ناپذیری از منوی اکثر رستورانهای فست فود تبدیل شده است .
گرچه عرضه مرغ سوخاری از اولین تولیدات KFC است، اما مرغ بریان شده(کباب شده)، مرغ برشته شده، غذاهای تهیه شده از گوشت گاو، غذاهای محلی و انواع چاشنی و دسر نیز به فروش می رساند. KFC از سال ۱۹۹۷ تحت مالکیت گروه تجاری(برند) «یام» قرار گرفت.


سرهنگ ساندرز موسس KFC
سرهنگ ساندرز در سال ۱۸۹۰ در ایالت ایندیانا متولد شد و مشاغل مختلفی را از جمله فروشندگی، کارمندی بیمه، کار در مزرعه و پمپ بنزین انجام داد.
در ۴۰ سالگی یعنی ۱۹۳۰ کارش را با یک رستوران کوچک بین راهی در اتاقکی در یک پمپ بنزین شروع کرد و از ابتدا خودش سر آشپز و صاحب امتیاز بود.
او به زودی معروف شد و در سال ۱۹۳۶ فرماندار ایالت به او لقب افتخاری کلنل داد (به همین دلیل او را به نام سرهنگ ساندرز میشناسید!) در ۱۹۳۷ یک متل شیک در کنار مجموعه رستورانش ساخت.
سرهنگ ساندرز در سال ۱۹۸۰ میلادی در زمانی که حدود ۶۰۰۰ شعبه در سراسر جهان داشت، بر اثر عوارض ناشی از سرطان درگذشت و پرچمهای ایالت کنتاکی ۴ روز تمام به احترام او به حالت نیمه افراشته درآمد.
و از ابتدا خودش سر آشپز و صاحب امتیاز بود. هر جا عبارت سرهنگ ساندرز یا جناب سرهنگ به کار رود اشاره به شرکت KFC دارد.
جالب است بدانید ساندرز در ۶۵ سالگی در این کار به موفقیت کامل رسید .


همچنین بخوانید :شرکت تویوتا غول خودرو سازی جهان
شکست ساندرز در KFC
هارولد ساندرزهم مانند خیلی ها در حوزه کسب و کار، شکست های متعددی را تجربه می کرد اما تفاوتش با دیگران در این بود که او هیچ وقت تسلیم نشد و با هر شکستی دستش را به زانو می گرفت و برای به دست آوردن موفقیت از جایش بلند می شد. هارولد جزو کسانی نبود که موفقیت های کوچک او را راضی کند. او همیشه به دنبال رسیدن به قله ها بود. انگار که می دانست قرار است روزی سکان یکی از بزرگترین اغذیه فروشی های دنیا را در دست بگیرد.
او در تمام سال هایی که از خانه بیرون زد تا وقتی که به عنوان مدیر KFC مشغول به کار شد، حتی یک لحظه هم تسلیم نشد. او قبل از مرگش در این باره گفته بود: «پس از آنکه از خانه بیرون زدم به عنوان کارگر در یک زمین کشاورزی نزدیک خانه قبلی مان مشغول کار شدم. این تنها کاری بود که می توانستم بدون دردسر انجامش بدهم و مهمتر از همه نیازی هم به مدرک تحصیلی نداشت.»
مخترع «کی اف سی» دو سالی مشغول به این کار بود که به دلایلی کارش را ترک کرد و به عنوان فروشنده در یک شرکت مشغول به کار شد اما کار دومش هم دوام چندانی نیاورد و این بار توسط مافوقش اخراج شد.


شهرت KFC
همه روزه به طور متوسط بیش از ۱۲ میلیون نفر از ۱۵ هزار شعبه KFC در سراسر جهان ( که ۵۲۰۰ شعبه آن در آمریکاست) خرید می کنند. شهرت KFC بیشتر به خاطر مرغ سوخاری (جوجه سوخاری) مخصوص خود است که در تهیه آن از ترکیب ۱۱ نوع مواد گیاهی و ادویه جات استفاده شده و فرمول آن محرمانه و سری است.
این معجون بیش از ۵۰ سال پیش برای اولین بار توسط ساندرز مورد استفاده قرار گرفت. مصرف کنندگان KFC در سراسر جهان از خوردن بیش از ۳۰۰ نوع غذای این رستوران زنجیره ای بهره می برند، از مرغ بریان شده در ایالت کنتاکی گرفته تا ساندویچ ماهی سالمون در ژاپن.امروزه کارخانه پودر مرغ کنتاکی در ۱۲۴ کشور دنیا نمایندگی دارد.
اگر در آمریکا کسی بخواهد تصویر سرهنگ ساندرز و پودر مرغ کنتاکی را بالای درب رستورانش نصب کند، باید ۵۰ هزار دلار به این شرکت پرداخت کند!


مردی که به لوگوی KFC تبدیل شد
پدر مرغ های کنتاکی از زمانی که سهام شرکتش را واگذار کرد و از روزی که لقب کلنلی گرفت، ظاهرش را به کلی تغییر داد. او از آن پس و تا آخر عمر، خودش را دقیقا شبیه همان چهره پیرمردی درآورد که این روزها روی جعبه های KFC می بینیم؛ پیرمردی با ریش کمی بلند که کت و شلواری سفید می پوشد و بند مشکی رنگی بر گردن می زند تا همیشه شبیه یک کلنل واقعی به نظر برسد.
او در طول ۳۰ سال بعد، هیچ گاه لباس دیگری را در انظار عمومی به تن نکرد تا خاطره آن مرد در ذهن مردم رنگ عوض نکند.


واگذاری سهام KFC به پپسی
در جولای سال ۱۹۸۹، شرکت پپسی رستورانهای زنجیرهای KFC را به مبلغ ۸۵۰ میلیون دلار (معادل ۱.۸ میلیارد دلار فعلی) خرید. در آن زمان پپسی مالک رستورانهایزنجیره ای پیتزا هات و تاکوبل نیز بود. بسیاری باور داشتند که پپسی با علم تجارت خود میراث کلنل را از افول نجات خواهد داد، اما برخی نیز عقیده داشتند که پپسی KFC را خریده است تا از طریق آن نوشابههای بیشتری به فروش برساند.
از آنجایی که پپسی با خرید KFC حالا دیگر به رقیب مستقیم رستورانهای زنجیرهای فست فود تبدیل شده بود، بسیاری از آنها مانند وندی و برگرکینگ نوشابههای خود را از پپسی به کوکاکولا تغییر دادند.
واما یکی از نمونه های موفق ایرانی که تقریبا مانند kfc عمل کرد می توانیم به عطاویچ اشاره کنیم که عملکرد خوبی از خود در صنعت فست فود نشان داد . با شعار جالب عطاویچ یک غول خوشمزه .


همچنین بخوانیم: اپل از دیروز تا امروز
۰


